סושי דל פחמימה
סושי זאת אהבה!
וזה אחד הדברים שהכי הרבה מבקשים ממני להכין (שי או אורחים שכבר מכירים את הסושי שלי....) אבל לצערי זה ממש לא עונה על ההגדרות התזונתיות שלנו כרגע- פליאו וסוכרת ולכן החלטתי למצא גרסא שתסגור קצת את החשקים. האמת? הצליח ! סושי קליל וטעים, ללא אורז בכלל- עם גבינת שמנת, דג וירקות. כזה שאי אפשר להפסיק לנשנש, אז תכינו כמות.
למתכון הזה אין כמויות מוגדרות, וגם לא רכיבים קבועים. הוא רעיון כללי והצעות למה לשים.
חשוב להדגיש שבהריון, רק דג אפוי הוא אופציה.
את הדג הנא או המעושן תשאירו לאחרי הלידה :)
יאללה, סושי....
מתכון סושי דל פחמימה
זמן הכנה: 20 דקות , תלוי מה שמים | סוכרת הריון | פליאו | קיטו | ללא סוכר | ללא גלוטן
חישוב פחמימות במתכון לסוכרת הריון: למתכון הזה אין חישוב בגלל שהמתכון לא כולל כמויות.
חוץ מהבטטה, אם שמתן- אין במתכון פחמימה גלויה.
מה צריך?
גבינת שמנת בטעם טבעי
אצות נורי
דג (לבחירה):
דג טונה אדומ טריה נא דג סלמוןטרי נא
דג סלמון מעושן
דג סלמון אפוי
ירקות (לבחירה):
עירית
אבוקדו
מלפפון
בטטה
גזר
בצל ירוק
איך מכינים?
חותכים את הדג בעזרת סכין חדה לרצועות דקות וארוכות בעובי ס״מ.
חותכים את הירקות לגודל הרצוי.
אם מוסיפים בטטה- מתבלים אותה בשמן זית ומלח ואופים בתנור עד השחמה קלה.
לוקחים את אצות הנורי וגוזרים אותן ל2 בעזרת מספריים.
מורחים בעזרת כף גבינת שמנת על האצה, ומשאירים שוליים בצד אחד של ס״מ.
שמים את התוספות שרוצים. אל תגזימו בכמות כי מדובר על סושי מאקי קטנטנים מחצי אצה.
אני ממליצה על שילוב של דג עם 2-3 סוגי ירקות בכמות לא מאד גדולה.
מגלגלים לסושי וחותכים בעזרת סכין חדה ורטובה לעיגולים.
מגישים לצד רטבים שאוהבים.
הכנת את המתכון? ממש נשמח לשמע איך יצא!
תייגו אותנו בסטורי באינסטוש , זה עושה לנו נעים בלב ❤
Comments