top of page

ריזוטו כרובית עם פטריות

מאז שעברנו לתזונה בריאה ודלה בפחמימות כרובית הפכה להיות חומר גלם משמח במיוחד במטבח שלנו.

אחד המתכונים הראשונים שיצא לי לנסות איתה היה אורז כרובית- באמת שזה היה מעדן.


עם הזמן חיפשתי שכלולים למתכון וככה נוצר המתכון של ריזוטו כרובית:

כרובית טחונה לצורת אורז, שמנת והמון פרמזן, ובילווי של ירקות מתחלפים.


זה מהמתכונים האלה שאתם מרגישים שאכלתם מושחת בטירוף, אבל בתכלס לא.

בדיוק סוג המתכונים האהוב עלי 😉



בחירת ירקות:

את המתכון היום עשיתי עם כרישה ומיקס פטריות פורטבלו ושמפניון.

אתם יכולים להחליף את הכרישה בבצל לבן (ולפרוס דק דק בעזרת מנדולינה או סכין חדה)

אפשר להוסיף עוד סוגי פטריות או בכלל להחליף לירק אחר כמו בטטה, דלורית, זוקיני ועוד.

ערמונים ישתלבו פה מצויין גם.



הכנת ה״אורז״:

את הכרובית טוחנים ב2-3 פולסים במעבד מזון כדי לא ליצור עיסה במקום ״אורז״.



ציר ירקות:

במתכון השתמשתי בציר ירקות ואפשר כמובן להחליף במים אם אין לכם.

אני ממליצה אבל בחום על הכנת ציר ירקות והקפאה שלו במנות- זה כל-כך משדרג בישולים!


פרמז׳ן:

הגבינה הקלאסית לריזוטו היא פרמזן, אבל אתם לגמרי יכולים לגוון ולהוסיף או להחליף לגבינות קשות אחרות.

רק חשוב לגרד אותן דק דק.



מתכון ריזוטו כרובית עם פטריות

זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 20 דקות | כמות: 3-4 מנות | סוכרת הריון | פליאו | קטוגני| ללא גלוטן


חישוב פחמימות במתכון לסוכרת הריון (3 מנות)-

פחמימות גלויות: 0 גרם למתכון כולו | 0 גרם למנה

נטו פחמימות: 31 גרם למתכון כולו | 10 גרם למנה


מה צריך?

1 סלסלת פטריות (שמפניון/פורטבלו או מיקס)

חצי כרובית גדולה- כ600 גרם

חצי גבעול כרישה (החלק הלבן)

50 גרם חמאה

כוס ציר ירקות/מים

150 מ״ל שמנת להקצפה 38%

50 גרם פרמז׳ן מגורד דק

מלח

מעט פרמז׳ן להגשה


איך מכינים?

  • פורסים את הכרישה והפטריות לפרוסות דקות

  • מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים.

  • מתחילים בטיגון הכרישה עם מעט חמאה כדקה עד הזהבה קלילה ומוסיפים את הפטריות וחצי מכמות החמאה (25 גרם) ומטגנים עד השחמה.

  • במקביל לטיגון, טוחנים את הכרובית במעבד מזון ב2-3 פולסים קצרים עד למרקם של אורז/קוסקוס.

  • מוסיפים את שאר החמאה ואת הכרובית הקצוצה ומטגנים במשך 5 דקות עד בישול חלקי. מתבלים במלח.

  • מוסיפים את ציר הירקות/מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ5 דקות עד צמצום כמעט מלא של הנוזלים, מערבבים מידי פעם.

  • מוסיפים את השמנת,מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה, תוך כדי ערבוב עוד כ5 דקות עד צמצום.

  • בדקה האחרונה של הבישול מוסיפים את הפרמז׳ן ומערבבים.

  • הגשה: מפזרים פרמז׳ן מגורד מעל המנה וטורפים.


הכנת את המתכון? ממש נשמח לשמע איך יצא!

תייגו אותנו בסטורי באינסטוש , זה עושה לנו נעים בלב ❤

פוסטים אחרונים

הצג הכול
ילדה מחזיקה שלט עם הכיתוב הלו ליטל בלוג

Hello little BLOG

עולם של יצירה, עיצוב ובישול עם ובשביל הקטנטנים

בואו ותצטרפו לכל הכייף 

שאנחנו עושים :)

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page