טורטיה עדשים כתומות

⬇️ דילוג למתכון


אנחנו משתדלים להמנע מקטניות בתזונה שלנו, אבל בהריון (המתוק) שלי הייתי חייבת לשלב פחמימות איכותיות בכל ארוחה מה שמאתגר ולא מספיק מגוון בגזרת הפליאו.

מאז נשאר לי חשק מטורף לטורטיה עדשים שהכנתי מספר פעמים בהריון והשבוע החלטנו לטרוף כאלה.

על הדרך גילינו שנועם משוגע על זה... אז כנראה שהמתכון הזה אצלנו כדי להשאר.


טורטיות עדשים טעימות בקטע קיצוני!

מרקם מושלם, טעם כייפים- ובאמת שאתם חייבים לנסות.....


אנחנו אוהבים לעשות מהן טורטיות ממולאות בטונה וירקות, בסיס לפיצה או פשוט להפוך אותן לקסדייה (טוסט טורטיה)



מתכון טורטיה עדשים כתומות

זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: 2.5 שעות | כמות: 4 טורטיות | סוכרת הריון | ללא גלוטן | טבעוני | לקטנטנים


חישוב פחמימות במתכון לסוכרת הריון (4 מנות)-

פחמימות גלויות: 100 גרם למתכון כולו | 25 גרם ליחידה

נטו פחמימות: 100 גרם למתכון כולו | 25 גרם ליחידה


מה צריך?

כוס עדשים כתומות יבשות

2 כוסות מים חמימים

כפית שטוחה פפריקה מתוקה

כפית שטוחה אבקת שום

כפית שטוחה אבקת בצל

כפית שטוחה מלח

5-6 כפות שמן זית לטיגון


איך מכינים?

שמים בקערה (או ישר בבלנדר אם רוצים לחסוך קערה) כוס עדשים כתומות יחד עם 2 כוסות מים חמימים ומשרים את העדשים במים למשך שעתיים.



לאחר שעתיים, מוסיפים את התבלינים וטוחנים בבלנדר יחד עם מי ההשרייה על מהירות גבוהה עד מרקם חלק לחלוטין.



מחממים מחבת נון סטיק גדולה ושמים בה 2 כפות שמן זית.

בעזרת מצקת שמים רבע מכמות הבלילה במחבת ומפזרים בעזרת המצקת את הבלילה על המחבת בצורה אחידה.



מטגנים עד השחמה טובה והופכים צד.

הופכים בזהירות (רבה!) בעזרת תרבד, או שעושים היפוך לתוך צלחת:

פשוט ל״סגור״ את המחבת עם הצלחת, להפוך, ואז להחליק בחזרה את הטורטיה למחבת.



מטגנים את הצד השני עד להשחמה ומוציאים החוצה לצלחת.

ממשיכים בטיגון של שאר הבלילה ומוסיפים שמן לפני כל טיגון.


מומלץ לאכול ישר מהאש- הן הכי טעימות ככה.

אבל אפשר לגמרי לשמור לאח״כ ואפילו במקרר עד 3 ימים.

ממליצה לחמם בטיגון קצרצר עם או בלי שמן זית לפני האכילה.



המלצת המערכת: להכין מהטורטיות קסדייה מפנקת



הכנת את המתכון? ממש נשמח לשמע איך יצא!

תייגו אותנו בסטורי באינסטוש , זה עושה לנו נעים בלב ❤




פוסטים אחרונים

הצג הכול