חטיף שוקולד בננה קוקוס

⬇️ דילוג למתכון


אחד הדברים שלגמרי הרווחתי מהסוכרת הריון זה חטיפי שוקולד מפנקים כאלה שאפשר להנות מהם בלי להרגיש רגשות אשם 😉 עוד יעלו פה הרבה מתכונים כאלה, אבל זה לחלוטין נבחר להיות הראשון!

חטיפי שוקולד עם המתקה של בננות ועיקצוצי קוקוס על בסיס קמח שקדים (ואיך לא, קוקוס)

אפשר להקפיא אותם, אני אישית אוהבת אותם מהמקרר יש בהם שילוב מרקמים וטעמים מושלם שלגמרי עושה שמח בפה ובלב



מתכון חטיף שוקולד בננה קוקוס

זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 5 שעות | תבנית קטנה בגודל 27*18 ס״מ | כמות: 24 חטיפים | סוכרת הריון | פליאו | ללא גלוטן | ללא סוכר


חישוב פחמימות במתכון לסוכרת הריון (24 יחידות)-

פחמימות גלויות: 48 גרם למתכון כולו | 2 גרם ליחידה

נטו פחמימות: 96 גרם למתכון כולו | 4 גרם ליחידה


מה צריך?

לבסיס-

100 גרם קמח שקדים

30 גרם קוקוס טחון

רבע כוס שמן קוקוס במצב נוזלי

כפית תמצית וניל אמיתית


לשכבת הבננות-

1 בננה גדולה חתוכה לפרוסות דקות-בינויות


לשכבת השוקולד-

100 גרם שוקולד מריר 85%

100 גרם קרם קוקוס

כפית תמצית וניל אמיתית

2 כפות גדושות שמן קוקוס


שכבת קוקוס-

חופן נדיב של שבבי קוקוס לפי הטעם



איך מכינים?

מערבבים יחד את כל חומרי הבסיס לבצק



שמים נייר אפייה בתבנית, שיבלוט מהקצוות על מנת שיהיה נוח לשלוף את הכל מהתבנית בסיום

ומשטחים מעל את הבצק בעזרת האצבעות לשכבה דקה של כחצי ס״מ



מכניסים לתנור על 160 מעלות ואופים עד השחמה קלה (כ- 20 דקות)

מוציאים מהתנור ונותנים לתחתית להצטנן



פורסים את הבננה לפרוסות דקות-בינויות



שמים בקערה קטנה את הרכיבים של שכבת השוקולד ומחממים במיקרו עד להמסה בפולסים קצרים תוך כדי ערבוב כל 5-10 שניות עד להמסה



מסדרים את הבננות מעל שכבת הבסיס ואז יוצקים מעל את שכבת השוקולד ומסדרים בעזרת לקקן.

מפזרים מעל קוקוס טחון בנדיבות.



מכניסים למקרר להתייצבות ל4 שעות לפחות

מוציאים מהמקרר ובזהירות רבה שולפים את מה שהכנו בשלמותו יחד עם נייר האפיה



מקלפים את נייר האפייה מהבסיס ומניחים על קרש חיתוך

חותכים לקוביות קטנות בעזרת סכין חדה



שמים בקופסא ומכניסים למקרר עד שרוצים לנשנש :)



הכנת את המתכון? ממש נשמח לשמע איך יצא!

תייגו אותנו בסטורי באינסטוש , זה עושה לנו נעים בלב ❤


פוסטים אחרונים

הצג הכול