דג סלמון ברוטב שמנת עם עגבניות שרי ותרד

⬇️ דילוג למתכון


אנחנו חובבי דגים מושבעים בבית.

יש לנו אפילו נוהל ארוחת שישי כל פעם שאנחנו עושים ארוחה לבד בבית- פירה ודג.

המתכון הזה הוא אחד המועדפים אצלנו, ואין אפילו צלחת אחת שנשארת עם שאריות.


השילוב של דג סלמון, רוטב שמנת כייפי ועגבניות שרי שנמסות לתוך הרוטב זה תענוג, ועלי התרד מוסיפים עוד טאץ קטן ומושלם.

אפילו סרבנית הירקות שלנו מסכימה לאכול את התרד :)


אז יאללה, מכינים....



מתכון דג סלמון ברוטב שמנת עם עגבניות שרי ותרד

זמן הכנה: 25 דקות | כמות: 3 מנות | סוכרת הריון | פליאו | ללא גלוטן | ללא סוכר


חישוב פחמימות במתכון לסוכרת הריון (3 מנות)-

פחמימות גלויות: 0 גרם למתכון כולו | 0 גרם ליחידה

נטו פחמימות: 24 גרם למתכון כולו | 8 גרם ליחידה


מה צריך?

600 גר סלמון

30 גר חמאה

2 כפות שמן זית

3 גבעולי טימין

20 עגבניות שרי

מיכל שמנת להקצפה 38% שומן (250 מ״ל)

70 גר בייבי תרד


איך מכינים?

חותכים את הסלמון לקוביות גדולות בעזרת סכין חדה.

מתבלים בעלי טימין ומלח משני צידי הדג.



מחממים מחבת ומוסיפים אליה את שמן הזית ומניחים את קוביות הסלמון כשהצד של העור כלפיי מטה.

מטגנים עד להזהבה והופכים צד.

מטגנים את הצד השני עד להזהבה ומוציאים את הסלמון לצלחת.



במקביל לטיגון הסלמון, חוצים את עגבניות השרי לשתיים.



באותה מחבת עם השמן שטיגנו את הסלמון, שמים את החמאה וממיסים אותה, ומיד מוסיפים את עגבניות השרי ומלח.

מקפיצים מספר דקות עד ריכוך של העגבניות.



מוסיפים את עלי התרד למחבת, ומקפיצים שוב במשך דקה-שתיים עד שהתרד מצטמק.



מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח.

ואז מבשלים עד לרתיחה ומורידים לאש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם.



כשהרוטב מוכן, מוסיפים את קוביות הסלמון לרוטב ומבשלים כדקה.

המלצת המערכת: להגיש ליד פירה חלבי קרמי ומפנק.



הכנת את המתכון? ממש נשמח לשמע איך יצא!

תייגו אותנו בסטורי באינסטוש , זה עושה לנו נעים בלב ❤


פוסטים אחרונים

הצג הכול