אורז לבן ״אחד אחד״

⬇️ דילוג למתכון


להכין אורז ״אחד אחד״ יכול להיות מאתגר, אבל מבטיחה שאם נצמדים למתכון, שמים טיימר וכמויות מדויקות האורז יוצא תמיד מושלם!


אני מאד אוהבת אורז יסמין וספציפית זה של המותג של שופרסל מעולה במיוחד.

אבל המתכון הזה תקף לכל סוגי האורז הלבן הרגיל (בסמטי, יסמין, פרסי)


המהדרין ממליצים לשטוף את האורז לפני, אני מודה שאני מהעצלניות ולא חושבת שזה מורגש, לשיקולך.


בפליאו/סוכרת האורז המומלץ הוא בסמטי בגלל הערך הגליקמי שלו, אבל מודה שזה אחד הדברים שאני מזייפת בהם ואני בוחרת באורז יסמין לרוב כי ההבדל זניח.


*** בסוכרת הריון מותר מנה יחסית קטנה, מנה סטנדרטית היא סביב ה39 גרם פחמימה. בארוחה עיקרית עם סוכרת הריון יש לצרוך 30 גרם פחמימה בארוחה. אז חשוב לשים לב לכמויות ולחשב את הפחמימות.



מתכון אורז לבן ״אחד אחד״

זמן הכנה: 3 דקות | זמן כולל- 25 דקות | כמות: 2-3 מנות תוספת | סוכרת הריון | פליאו | ללא גלוטן | טבעוני


חישוב פחמימות במתכון לסוכרת הריון (3 מנות)-

פחמימות גלויות: 117 גרם למתכון כולו | 39 גרם ליחידה

נטו פחמימות: 117 גרם למתכון כולו | 39 גרם ליחידה


מה צריך?

1 כוס אורז יסמין

2 כוסות מים רותחים

כף שמן זית

מלח


איך מכינים?

מחממים סיר ומוסיפים כף שמן זית.

מוסיפים את האורז ומטגנים 2-3 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מידי פעם.



מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומלח.

מכסים את הסיר עם מכסה ומביאים לרתיחה.

אחרי שהמים רתחו, מורידים לאש נמוכה ומבשלים עם מכסה סגור במשך 13 דקות.

משלב זה, לא משנה מה- לא פותחים יותר את מכסה הסיר עד שמגישים.



לאחר 13 דקות, מכבים את האש (בלי לפתוח את המכסה!). משאירים את הסיר ללא אש ועם מכסה סגור למשך 7 דקות.

בגמר הזמן, פותחים את המכסה ומערבבים בעזרת כף עץ בתנועות כיפול על מנת לא ״לשבור״ את האורז.


מגישים מיד.



הכנת את המתכון? ממש נשמח לשמע איך יצא!

תייגו אותנו בסטורי באינסטוש , זה עושה לנו נעים בלב ❤


פוסטים אחרונים

הצג הכול