מכינים בצק מלח!
עודכן: 30 ביוני 2021
אל תקופת הקורונה נכנסו כמו כולם בלי שום הכנה מוקדמת.
בגלל שאנחנו גרים ברמת הגולן וחנויות יצירה זה לא ממש דבר נגיש, הבנו שאת חומרי היצירה שלנו נצטרך בעיקר ליצור, למחזר או לקנות בסופר.
החלטתי לנסות להכין את בצק המלח כבצק משחק וגיליתי שהוא ממש קל להכנה, זול ועשוי מחומרים נגישים שיש בכל בית. תוך כדי חיפוש מתכונים מומלצים להכנה ברחבי הPinterest, גיליתי עולם שלם של יצירה עם הבצק המדהים הזה! מעבר לזה שהוא מושלם לכל גיל כי הוא לא רעיל ועשוי מחומרים שניתנים לאכילה (אם כי ממש לא מומלץ, כי זה פשוט דוחה) אפשר ליצור ממנו דברים ממש מגניבים ע״י ייבוש הבצק בתנור. אל תדאגו, אנחנו מבטיחים להעלות לכם הרבה רעיונות יצירתיים איתו וכבר יש אחד כזה שמחכה לכם בבלוג שלנו :) סוכריות מתוקות (אבל רק בכאילו...) יאללה, מתחילים בהכנת הבצק >>>
חומרים:
1 כוס מלח
1 כוס מים רותחים
2 כוסות קמח
שלב ראשון:
שופכים את המים הרותחים לסיר קטן, ומוסיפים את המלח.
מבשלים ממש 2-3 דקות שהמלח רק מעט יתמוסס, חשוב לא להגזים כדי שלא יתאדו לנו המים
שלב שני:
שופכים את מי המלח לקערה, ושופכים לתוך הקערה גם את הקמח. מתחילים ללוש במשך כמה דקות טובות עד שנהיה לנו בצק אחיד ונעים למגע
יש לכם מיקסר? זכיתם :)
תוכלו לעשות את כל השלב השני במיקסר ולתת לידיים שלכם לנוח
טה דאם! יש לנו בצק מוכן!
עכשיו זה החלק הכייפי שאפשר להתחיל לשחק בו וליצור דברים מגניבים
או......
שתמשיכו איתנו לשלב המתמקדמים ותכינו בצק צבעוני!
כל מה שצריך זה צבעי מאכל וכח בידיים ללוש את הצבע פנימה טוב טוב - או מיקסר אם התמזל מזלכם :)
מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל הרצוי ומטפטפים מספר טיפות של צבע מאכל, ככל שתוסיפו יותר תקבלו גוון כהה יותר.
אני אישית קניתי את צבעי היסוד בלבד- כחול,אדום וצהוב ויצרתי מהם ערבובים של צבעים נוספים
ואז מתחילים ללוש טוב טוב את הבצק. זה נראה בהתחלה כאילו זה לעולם לא יתערבב, אבל תנו לזה רגע, אני מבטיחה לכם שזה ממש תיכף מצליח!
את הבצק המוכן חשוב לאחסן בקופסא אטומה או שקית זיפ לוק. הוא נשמר לדי הרבה זמן במידה ותשימו אותו במקרר. אם תשאירו אותו בחוץ הוא גם יחזיק מספר ימים. במידה והוא מעט מתייבש לכם, תרטיבו את קצוות האצבעות שלכם ולטפו את הבצק ואז תלושו אותו , זה ייחדש אותו בלי להפוך אותו לדביק.
את הבצק ניתן לייבש בתנור לאחר עיצוב הצורות- הייבוש נעשה על תבנית עם נייר אפיה, במשך 3 שעות על 100 מעלות. יש למרוח לכה או דבק פלסטי על היצירה לאחר הייבוש על מנת למנע פיצוצים בבצק. ניתן גם לצבע את היצירה בצבעי גואש/אקריליק.
הנה הצצה ליצירה סופר מגניבה שאני ועומר עשינו עם בצק מלח, ותוכלו כמובן לקרא גם עליה בבלוג שלנו ולהכין בעצמכם! לחצו על התמונה ותעברו לפוסט הסוכריות שלנו :)
הכנתם בצק מלח? ממש נשמח לשמע איך יצא!
תייגו אותנו בסטורי באינסטוש , זה עושה לנו נעים בלב ❤
Comentários